По нашиот напис за тоа како да поднесете преку е-пошта му се извини на колегатука се и некои совети за извинување до супервизорот.

Извини се до претпоставен

Можеби ќе мора да му се извините на претпоставениот од која било причина: лошо однесување, одложувања во работата или лошо извршена работа, повторени одложувања итн.

Како и со извинување до соработник, е-поштата треба да содржи не само формално извинување, туку и чувство дека знаете дека сте виновни. Не треба да го обвинувате вашиот шеф и да бидете горчливи!

Покрај тоа, оваа е-пошта мора да вклучува и уверување дека нема да го повторите однесувањето што предизвика да се извиниш, формулирано што е можно поскромно.

Шаблон за е-пошта за извинување на претпоставен

Еве урнек за е-пошта за да му се извините на претпоставениот во соодветна форма, на пример, во случај на враќање на работа доцна:

Господине / Госпоѓо,

Би сакал со оваа кратка порака да се извинам за одложувањето на мојот извештај, кој го поставив ова утро на твоето биро. Бев фатен од времето и моите приоритети беа лошо организирани. Искрено жалам за мојот недостаток на професионализам на овој проект и свесен сум за тешкотиите што може да ви ги предизвика.

Сакам да истакнам дека секогаш сум многу вреден во мојата работа. Таквиот професионален јаз нема повторно да се случи.

Cordialement,

[Потпис]

READ  Образец за е-пошта за да се оправда отсуството