Детали за курсот

Најдете го вистинското дополнување на вашата биографија: мотивационото писмо е суштинскиот документ за кој треба да се грижите за да го натерате работодавецот да сака да ве запознае. Во овој курс од Nicolas Bonnefoix, ќе откриете како да изработите ваков тип на документ за да одговорите на понуда за работа или да испратите несакана апликација. Мотивационото писмо е многу откривачко: мора да ги идентификувате елементите кои веројатно ќе го интересираат регрутерот и да го оптимизирате нивниот распоред. Каков треба да биде прегледот на мотивационото писмо? Како да се формулира фразата? Како да се зборува за компанијата? Како можете да зборувате за вашите успеси без да кажувате премногу? Каков стил треба да прифатите? Проучете ги овие прашања детално и запомнете што треба, а што не треба да се напише во мотивационото писмо. Исто така, разговарајте за некои креативни слободи што можете да ги преземете во форма на ова професионално пишување. Конечно, можете сами да го процените квалитетот на вашето писмо одговарајќи на неколку прашања, што е можно пообјективно.

Обуката понудена на Linkedin Learning е со одличен квалитет. Некои од нив се нудат бесплатно откако ќе бидат платени. Значи, ако некоја тема ве интересира, не двоумете се, нема да бидете разочарани. Ако ви треба повеќе, можете да пробате 30-дневна претплата бесплатно. Веднаш по регистрацијата, откажете го обновувањето. Можете да бидете сигурни дека нема да ви наплаќаат по пробниот период. Со еден месец имате можност да се ажурирате на многу теми.

Продолжете со читање на статијата на оригиналната страница →

READ  Вовед во статистика со Р