5 клучеви кои можат да помогнат подобро да управуваат со стресот / избегнувајте стрес

Која постојана храна е отруена од вашиот секојдневен стрес? Стани кец во управувањето. Не се вознемирувајте од загадувањето и негативноста што може да ја предизвикате на вас.

Оваа манифестација на несигурност што може да направи да го изгубите стапалото во секое време: испотени раце, црвено лице, губење на меморијата, дури и напад на паника. Важна усна презентација пред вашите претпоставени? Интервју со важни клиенти или интервју за работа? Или дури и вашата секојдневна работа ... толку многу ситуации што ве ставаат во „стрес“ и што прават да ги изгубите своите средства.

Научете како да се справите со него благодарение на клучните совети што ви ги давам во ова видео на 3 мин. Достапно видео што ќе ви помогне подобро да се справи со непријатноста ситуации може да се доживее.

Во ова видео ќе најдете совети и совети кои ќе ви помогнат да го избегнете стресот со учење како да се справите подобро ... и сето тоа во само точки на 5:

1Слушање : да станат свесни за вашиот стрес и да делува соодветно за подобро да го контролирате

2) Закана : Дали навистина постои? Каде твојот ум го замислува?

3) Преземете задоволство : услови вашиот мозок да сака да оди таму и да ја сврти стресната ситуација во игри! Да, тоа е можно ...

4) Да знаете како да кажете не : да научат поставете ги своите граници и да ги чуеш околу тебе.

5) Вашиот емоции : ослободете ги да чувствуваат светлина и да бидат подготвени да продолжат понатаму.

Бидете сигурни сега и ослободете се себеси.


READ  Одлучување - како да се направи вистинскиот избор?