Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Овој курс е наменет за луѓе кои од една или друга причина мораат да учат дома, сами, без наставник. Прво, ќе научиме да поставуваме реални цели за учење. Потоа ќе научиме да ги планираме нашите задачи и да ги наведеме најефикасните методи за самостојно учење. Потоа, ќе го освежиме нашето знаење за бележење, меморирање, групна работа, лажни испити и култура. Има 11 кратки и едноставни сесии. Водете белешки…

Продолжете со читање на статијата на оригиналната страница →

READ  Комуницирајте во мултикултурна средина