Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Пишување а пошта професионални, како што сугерира неговото име, се разликува од е-пошта што треба да ја слушнете од вашите роднини и пријатели. Професионализмот мора да оди до крај. За ова, потписот на е-поштата останува многу важен елемент. На сликовит начин, може да се смета дека потписот на е-пошта е како електронска верзија на визит-картичка. Навистина, тие ги имаат истите функции, имено давање податоци за контакт и информации за контакт, за да можеме да ве контактираме без грешка. Така, гледаме дека потписот на е-пошта е исто така рекламен чин.

Неговите карактеристики

Потписот на професионалната е-пошта кажува многу за вашата личност. Значи, за да му дадете неутрален карактер наспроти вашите клиенти, тој мора да биде трезен и корисен. Неговата трезвеност му овозможува на примателот лесно да го прочита без да му треба речник за да разбере тешки зборови. Сепак, тоа не значи дека можете да користите разговорен јазик затоа што примателот не треба да биде пријател од детството. Алатка се однесува на информациите што ги давате и кои го олеснуваат контактот со бизнисот. Никогаш не треба да го заборавите фактот дека потписот не е телото на вашиот текст, па затоа не треба да биде долг или досаден. Во овој случај, мнозинството од вашите примачи нема да читаат таму и вашата цел нема да биде постигната.

Б Д Б или Б до Ц.

Б до Б се однесува на врска помеѓу двајца професионалци и Б до Ц се однесува на врска помеѓу професионалец и индивидуа. И во двата случаи, стилот што треба да се користи е ист бидејќи важно е статусот на примателот кој е тука професионален.

READ  Користете го CCI добро во е-пошта

Во овој конкретен случај, прво мора да го внесете вашиот идентитет, односно да го кажете вашето име и презиме, вашата функција и името на вашата компанија. Потоа, ги внесувате вашите професионални податоци за контакт како што се седиштето, веб-страницата, поштенската адреса, телефонскиот број. Конечно, можно е да ги ставите вашето лого и линковите на вашите социјални мрежи според околностите.

Ц до Б.

Ц до Б е врската кога станува збор за индивидуа која пишува на професионалец. Ова е случај за апликации за работа, практиканти или други партнерства, како што е спонзорство на настани.

Така, ќе треба да го внесете вашиот идентитет и вашите лични податоци. Ова е презиме, име и телефонски број. Бидејќи размената е по пошта, не е потребно да се стави поштенската адреса освен ако не е потребно. Исто така е можно да го пријавите вашето присуство на социјалните мрежи релевантни за вашиот примател, како што е LinkedIn.

Главната работа што треба да се има на ум е потребната едноставност и обезбедување релевантни информации. Затоа е тешко да се има универзален потпис бидејќи секоја е-пошта, во зависност од статусот на примателот, испраќачот и содржината, бара сопствен потпис. Затоа, не треба да се биде премногу збирен или разговорлив и особено да не се излегува од рамките.