Да да, добро прочитавте! Пред да стане продажен претставник за енергетска ефикасност, Аниса била стоматолошка асистент по имплантологија и хирургија. Доказ дека секоја преквалификација е возможна кога го имате вистинскиот тренинг центар... и цврст заб!

Кој ја обвинува Аниса за недостаток на разноврсност, прочитајте го нејзиниот портрет подолу и следниот пат вртете го јазикот седум пати во устата! Бидејќи најмалку што можеме да кажеме е дека на оваа млада жена не и недостасуваат ресурси. Со BAC STG (менаџмент и менаџмент науки и технологии) во рака, DEUG во ЛЕА (применети странски јазици) и разновидни професионални искуства како рецепционер или советник за продажба, па дури и стоматолошка асистентка, Аниса може да докаже дека сето тоа е терен. Таа навистина избра да „истражува“ за да ја открие својата идеална работа, која на крајот ќе ја најде на половина пат помеѓу комерцијалниот свет и административниот секретаријат. „Откако ги тестирав и двете, конечно дојдов до заклучок дека најдобриот избор е да не се избере“, таа се насмевнува. За среќа, работата на Асистент за продажба ви овозможува да комбинирате мисии. На само 27 години, таа избра да тренира таму

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Започнете го вашиот хонорарен бизнис