Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Учтиви изрази: Неколку грешки што треба да ги избегнете!

Придружно писмо, писмо за благодарност, професионална е-пошта... Има безброј прилики кога се користат љубезни изрази, како во административните писма, така и во професионалните е-пошта. Како и да е, има толку многу љубезни изрази што треба да се вклучат во а е-маил професионален што можете брзо да добиете заплеткани четки. Во оваа серија, за вас идентификувавме неколку од нив што треба да ги забраните. Тие се навистина контрапродуктивни. Ако сакате да го подобрите квалитетот на вашите деловни пораки, дојдовте на вистинското место.

Ве молам одговорете ми или Ви благодарам однапред: Форми на учтивост што треба да се избегнуваат

Погрешно е да се мисли дека ако однапред им се заблагодариме на претпоставениот или клиентот ќе ги поттикнеме да бидат поволни за нашето барање или за нашето барање. Но, во реалноста, ние се заблагодаруваме само за веќе дадената услуга, а не за идна помош.

Додека сте во професионален контекст, секоја формула има своја важност и психолошкото влијание на зборовите не треба да се занемари. Идејата е навистина да се генерира посветеност кај соговорникот. Во овој случај, зошто да не го користите императивот?

Можете да го користите овој режим додека сте љубезни. Наместо да напишете „Благодарам што ми одговоривте“, подобро е да кажете: „Ве молам одговорете ми“ или подобро „Знајте дека можете да ме стигнете на ...“. Сигурно мислите дека овие формули се донекаде агресивни или во шефовски тон.

А сепак, ова се многу привлечни изрази на учтивост кои му даваат личност на испраќачот на е-поштата во професионална средина. Ова е во спротивност со многу е-пошта на кои им недостасува ентузијазам или се сметаат за премногу срамежливи.

READ  Немој повеќе да напишеш грешка со методот Ортодидакт

Учтиви формули со негативен призвук: Зошто да ги избегнувате?

„Не двоумете се да контактирате со мене“ или „Сигурно ќе се вратиме кај вас“. Сето ова се љубезни изрази со негативен призвук што е важно да ги забраните од вашите професионални мејлови.

Точно е дека тоа се позитивни формули. Но, фактот што тие се изразени во негативни термини понекогаш ги прави контрапродуктивни. Тоа навистина е докажано од невронауката, нашиот мозок има тенденција да ја игнорира негацијата. Негативните формули не туркаат на акција и најчесто се потешки.

Така, наместо да кажете „Не двоумете се да ја креирате вашата сметка“, подобро е да користите „Ве молиме креирајте ја вашата сметка“ или „Знајте дека можете да ја креирате вашата сметка“. Неколку студии навистина открија дека позитивните пораки формулирани во негативен режим создаваат многу мала стапка на конверзија.

Со амбиција да ги ангажирате вашите дописници во вашите професионални е-пошта. Ќе добиете многу ако се одлучите за афирмативни изрази на учтивост. Вашиот читател ќе се чувствува повеќе загрижен за вашиот поттик или вашето барање.