CyberEnJeux_bilan_experimentationОд април 2019 година, ANSSI и Министерството за национално образование, млади и спорт (MENJS) ги здружија силите со заедничка цел да работат на развивање обука на студентите за сајбер безбедноста – како учење на терен – надвор од нивната свест за дигиталниот ризик и најдобрите практики во оваа област (дознајте повеќе).

Дозволувајќи им на младите луѓе да се обучуваат за сајбер-безбедност, ANSSI и MENJS исто така сакаат да дозволат појава на струки за оваа област, особено кај младите девојки, кои имаат помала веројатност да изберат сајбер кариери.
Дизајниран од Јавната лабораторија за иновации на ANSSI и 110bis, CyberEnJeux е комплет наменет за наставниците кои сакаат да обучат средношколци (циклус 4) и средношколци за сајбер безбедност, поддржувајќи ги во дизајнирањето сериозни игри на оваа тема. Затоа, во контекст на CyberEnJeux, создавањето игри од самите студенти е средство за учење, а не цел сама по себе.

За таа цел, комплетот CyberEnJeux вклучува:
– практични информации за насочување на наставниците при дизајнирање образовна секвенца за креирање сериозни игри со учениците;
– 14 тематски листови посветени на различни прашања на

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Дали имам право да побарам од вработен бројот на поени на неговата возачка дозвола?