Печатете пријателски, PDF и е-пошта

„Дали колеџот е за мене? Дали е ориентација Mooc наменета за средношколци, нивните семејства, но и за студенти кои се прашуваат за својата кариера на факултет. Не ги презентира различните високообразовни курсеви, туку ги дава основните клучеви за успешна транзиција од статус на средношколец во статус на студент. Видеа со професионалци за насочување, презентација на алатки за започнување на вашите студии во високото образование, па дури и блогови на средношколци или студенти се на програмата на овој Mooc. Дизајниран како еден вид швајцарски армиски нож, може да биде корисен и за студенти кои се прашуваат за можна преориентација.

Неговата цел е подобро разбирање на универзитетот со амбиција да им помогне на средношколците да се ориентираат благодарение на множеството MOOCs, од кои дел е овој курс, кој се нарекува ProjetSUP.

Содржините презентирани во овој курс се произведени од наставни тимови од високото образование во партнерство со Онисеп. Така можете да бидете сигурни дека содржината е доверлива, создадена од експерти во областа.

READ  Вклучете се во архитектурата на нашата животна средина