Четврток, 19 ноември 2020 година, Елизабет Борн, министер за труд, вработување и интеграција, Тибо Гилуј, висок комесар за вработување и деловно ангажирање, придружуван од Сара ЕЛ Хари, државен секретар за млади и посветеност, ја инаугурираа платформата „1 млад човек, 1 решение“ за време на настанот за лансирање организиран во CFA Médéric (Париз, 17-ти арондисман).
Ставајќи ги компаниите во контакт со млади луѓе кои бараат работа, обука или задача, оваа платформа ќе придонесе за распоредување на системите за младински планови во рамките на France Relance.

Презентиран во јули 2020 година, план "1 млад, 1 решение" мобилизира низа системи за да им помогне на секој млад човек да најде обука, работа, мисија или поддршка што ги задоволува нивните потреби. Со буџет од 6,7 милијарди евра, Владата ги зголеми тројно ресурсите посветени на младите за справување со кризата. Меѓу овие уреди, бонус за изнајмување од 4000 евра за какво било регрутирање на млади под 26 години на договори подолго од 3 месеци. Целта е јасна: не оставајте ниту еден млад човек без решение.

Да одиме понатаму, става Министерството за труд, вработување и интеграција

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Стожерни табели Откријте или прегледајте ги основите!