До крајот на овој курс, ќе можете да:

 • Подобро да се разбере актуелниот белгиски политички систем и последователните државни реформи.
 • Опишете ги прашањата и проблемите што ги создаваат вестите во Белгија, особено:
  • Прашањето на заедницата,
  • Социјални консултации,
  • Местото на жената во општеството,
  • Однос црква/држава,
  • Управување со имиграцијата.

Опис

Благодарение на стручни видеа, интерактивни мапи и временски линии и разни квизови, ќе научите за територијалната градба, еволуцијата на моќта, лингвистичките и економските прашања или посебните односи меѓу Белгија и Конго.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Како да продавате со YouTube без да го покажете лицето