Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

Овие теми ја формираат основата за спроведување на најдобрите практики. Обуката се фокусира на имплементација на основни безбедносни мерки. Развиени се XNUMX најдобри практики за решавање на прашањето за безбедноста на IoT.

Цели на курсот.

– Обезбедете информации за работата, ризиците и безбедносните прашања поврзани со употребата на поврзаните објекти.

– Обезбедете основни упатства, наречени „најдобри практики“.

– Овозможете им на учесниците да ги разберат посложените механизми на најдобрите безбедносни практики, како што е автентикацијата.

Конечно, за секоја практика, објаснете како може да се примени на поврзани објекти.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→

READ  ClickFunnels: Зголемете ја продажбата со продажни инки