Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Како да креирате визуелно пријатна биографија во Word. Создаваме заедно пример на CV од А до Ш.

Можност да видиме технички проблематични точки како што се:

  • Вметнување на слика во форма, боење и отсекување на слика
  • Создавање на нивоа на решетки
  • Нацртајте временска линија
  • Управувајте со јазичиња и запирања
  • Вметнете икони или логоа и прилагодете ги

Но, исто така, да се дадат некои идеи за графичко создавање.Кои грешки не треба да се прават при градење на нашата биографија.

Многу луѓе се прашуваат како да се напише CV, кои се задолжителните делови. Јасноста и едноставноста се клучните зборови, така што пораката е што е можно поефективна за пренесување.

Набројуваме доси и не треба да пишуваме ваучер Ефективно CV. Ајде да го трансформираме нашето CV во мини формат, како визит-картичка.

Полесен за дистрибуција и усогласен со времето, овој формат ги менува навиките на традиционалните листови А4.

Можност да видиме:

  • Управување со големината на листот
  • Управување со маргините
  • Додавање и прилагодување на форми
  • Создавање облак со зборови

Па, да видиме заедно како брзо да го реорганизираме нашиот документ, притоа задржувајќи ја истата графичка повелба. 

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

 

 

 

READ  Помош за вработување на млади луѓе: подолги или пократки екстензии