Детали за курсот

Ние сме рационални суштества. Нашите одлуки и пресуди се објективни и логични. Што ако сме прилично условени од еволуцијата да реагираме брзо, користејќи кратенки и би било добро да знаеме? Во оваа обука, Руди Бручез го дефинира концептот на когнитивна пристрасност, што значи дека можеме да бидеме подложни на систематски предрасуди или отстапувања, кои влијаат на нашата способност да знаеме, размислуваме и судиме. Ќе ги проучуваме некои од најчестите предрасуди, како што е пристрасноста на репрезентативноста, која нè тера да ги оценуваме веројатностите врз основа на впечаток, а не на логика…

Обуката понудена на Linkedin Learning е со одличен квалитет. Некои од нив се нудат бесплатно откако ќе бидат платени. Значи, ако некоја тема ве интересира, не двоумете се, нема да бидете разочарани. Ако ви треба повеќе, можете да пробате 30-дневна претплата бесплатно. Веднаш по регистрацијата, откажете го обновувањето. Можете да бидете сигурни дека нема да ви наплаќаат по пробниот период. Со еден месец имате можност да се ажурирате на многу теми.

Продолжете со читање на статијата на оригиналната страница →

READ  Боледување: релаксација на условите за покривање продолжено до 1 јуни 2021 година