Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Соочени со ризиците што ги носи здравствената криза врз вработувањето и обуката, планови за инвестиции во регионални вештини потпишан меѓу државата и регионите за поддршка и забрзување на развојот на стручната обука на локално ниво, се предмет на адаптација за да одговорат на предизвиците на План за закрепнување на „Франс Реленс“ и планот „1 младо лице, 1 решение“.

Планот за закрепнување, всушност, мобилизира 1 милијарда евра за зајакнување и развој на вештините на работниците во ветувачки сектори како што се дигитална технологија, еколошка транзиција или дури и здравје. Овој буџетски коверт ги зајакнува средствата наменети за регионални договори за инвестиции во вештини (Цена).

 Во регионот Бургун-Франш-Комте
 Во регионот Нормандија
 Во регионот на Новиот Аквитанија
 Во регионот Пејс де ла Лоара
 Во регионот Прованса-Алпи-Азурниот брег

Ажурирање на статијата според датумите на потпишување на измените и дополнувањата во регионот.

Бургон-Франш-Конте

Преку амандманот потпишан на Јануари 8 2021, Државата инвестира скоро 30 милиони евра во Бургун-Франш-Комте - покрај 252 милиони инвестирани во рамките на првичниот регионален пакт - за поддршка на обуката на младите, барателите на работа и вработените во реализацијата на локално ветувачки занаети (кожа стоки, фотоволтаици, услуги до

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Microsoft Dynamics 365 за продажба