Дали сте мајстор за стажирање или учител за приправник за работа во вашата компанија и дали се прашувате како најдобро да ја исполните вашата мисија како ментор? Овој курс е за вас.

Ќе ве водиме чекор по чекор за да му помогнеме на вашиот студент кој студира на работа да се интегрира во компанијата, да ги развие своите вештини и професионална автономија и ефективно да го пренесе вашето знаење. Ние, исто така, ќе ви обезбедиме практични алатки за да го оцените напредокот на вашиот студент кој студирал на работа и да ја следите неговата еволуција.

Улогата на мајстор или учител за стажирање е важна одговорност која бара професионална експертиза и организација. Сепак, со вистинските совети и алатки, ќе можете успешно да ја завршите оваа мисија и да го обучите вашиот приправник да стане успешен професионалец.

Ние ќе ви дадеме алатки и совети за да го пренесете вашето знаење на вашиот вработен во студијата на ефективен начин. Ќе објасниме како да го приспособите вашето учење на нивните потреби и ниво на вештини и како да им дадете конструктивна повратна информација за да ги подобрите нивните перформанси. Исто така, ќе ви покажеме како да ги оцените резултатите од вашата програма за работа и студирање и како да му дадете изгледи за развој во компанијата.

Следејќи ги чекорите на овој курс, ќе можете да станете ментор на вашиот студент на работа и да му понудите најдобри шанси за успех во неговата обука и професионална кариера. Затоа, не двоумете се да започнете и да станете водич на вашиот студент за работа за да му помогнете да ги постигне своите професионални амбиции.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→

READ  Може да јадете на вашата работна станица