Сега, повеќе од вообичаено, го трошите вашето време испраќање и примање на секаков вид пошта. Честопати завршувате со вашите пораки со „Со почит“, „добро за вас“ или други „најдобри почит“. Не мора да планирате данапишете е-пошта до вашиот шеф. Но, без разлика дали се со колегите или со вашиот претпоставен. Би сакале да се прилагодите и да додадете малку новости во theубезните формули што ги користите на крајот на е-поштата. Изборот на обична фраза за да се заврши порака, ќе додаде сила. Но, секако, употребата на несоодветен термин или кратенката на типот на СМС може да доведе до патување. Не можете да напишете само на никого. Особено во професионалниот свет.

 

42 примери на учтиви формули што треба да ги вклучите на крајот на е-поштата.

 

Еве 42 примери на iteубезни формули што можете да ги користите за да ги завршите вашите е-пошта со стил. Мислам на пошта, а не на писмо. Ако одлучите да испратите писмо по е-пошта. Јасно наведете во телото на вашата порака присуството на документот, CV или мотивационото писмо на пример. Без оглед на обемот на документот што го вклучивте како прилог. Ако е буква, ќе заврши со класична учтива фраза.

 • Твое навистина,
 • Биена на тои,
 • Cordialement,
 • Со честитки,
 • Со моја благодарност,
 • Искрено твое,
 • Ви посакувам одличен ден
 • Почитување,
 • Со почит твое,
 • Со сета почит,
 • Со почит,
 • пријателства
 • Сите мои пријатели,
 • Со почит,
 • Добијте ги моите искрени честитки
 • Добро наутро,
 • Bonne journée,
 • Добра вечер,
 • Добар почеток на неделата,
 • Имај добар викенд,
 • Имај добар викенд,
 • Со целата моја солидарност,
 • Со целата моја поддршка,
 • Со сите мои сочувства,
 • Со мое охрабрување,
 • Со моите комплименти,
 • Во очекување на вашето враќање,
 • Со нетрпение очекувам да соработуваме,
 • Останувајќи ви стои на располагање,
 • Те слушам,
 • Сакајќи да ве информирав корисно,
 • Во надеж дека ќе ви помогнам,
 • Со цело мое размислување,
 • Среќно читање,
 • Се гледаме подоцна,
 • Да следи,
 • Во очекување на вашиот одговор,
 • Ти благодарам
 • Со нетрпение очекувам,
 • Ви благодариме за вниманието,
 • Однапред ви благодарам
 • Искрено ваш,
 • Со почит,
READ  Барање за зголемување на платата по е-маил

 

Класични формули за учтивост да ги вклучите во целата ваша пошта

 

 • Те молам прифати госпоѓо, господине, изразот на моето длабоко почитување.
 • Ве молиме, прифатете го госпоѓо, господине, изразот на моите почитувани чувства.
 • Ве молам, верувајте, драги господине, во моите срдечни и почитувани чувства.
 • Те молам прифати госпоѓо, господине, мои почитувани честитки.
 • Те молам, прифати господине, изразот на мојата длабока почит.
 • Те молам прифати господине, уверување за моето длабоко почитување.
 • Прими, госпоѓо, господине, мои почитувани честитки.
 • Прими, госпоѓо, господине, моите искрени честитки.
 • Те молам, прифати господине, господине, мои најдобри почит.
 • Те молам, прифати господине, господине, мои најдобри почит.
 • Те молам, прифати господине, господине, мои најдобри почит.
 • Ве молиме, прифатете го госпоѓо, господине, уверувањето за моето највисоко внимание.
 • Примате, госпоѓо, господине, мои најблиски.
 • Те молам прифати госпоѓо, господине, изразот на нашите почитувани и посветени чувства.
 • Ве молиме, прифатете го госпоѓо, господине, изразот на нашите најпосветени чувства.
 • Со моите почитувани почит, ве молиме прифатете го госпоѓо, господине, изразот на моето најистакнато внимание.
 • Во очекување на вашиот договор, ве молиме, прифатете, госпоѓо, господине, мои најблиски.
 • Ако сте заинтересирани за проектот, да се сретнеме. Те молам прифати госпоѓо, господине, мои почитувани честитки.
 • Во очекување на вашиот одговор, ве молиме прифатете, госпоѓо, господине, моите искрени честитки.
 • Во очекување на одговор од вас, ве прашувам, госпоѓо, господине, да бидете доволно kindубезни за да ги добиете моите најпочитувани поздрави.
 • Во оваа перспектива, јас би бил благодарен, госпоѓо, господине, да ги прифатам моите почитувани честитки.
 • Во очекување на одговор, кој се надевам дека е поволен, ве замолувам да го добиете, госпоѓо, господине, моите најдобри почит.
READ  Најдобар начин добро да напишете професионално писмо