Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

Пред неколку години, инцидентите со сајбер безбедноста ретко се појавуваа на насловните страници, но сега се. Бројот на инциденти постојано се менува. Порасна од неколку илјади украдени лозинки на стотици милиони.

И тоа не е се. Бидејќи сите чуваат податоци на интернет, се повеќе и повеќе лични информации се изложени на ризик. Адресите на корпоративните клиенти беа украдени и содржината на многу е-пошта стана јавно достапна. Оваа ситуација е неодржлива. Многу витални структури не инвестираат во безбедноста, тие ќе страдаат.

Во овој воведен курс, ќе научите зошто компаниите и владите се повеќе се загрижени за компјутерската безбедност и зошто бараат експерти во оваа област.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→

READ  Автоматски имате повеќе следбеници на Инстаграм?