Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

Како можат хакерите да добијат злонамерен пристап до веб-апликации и со какви безбедносни предизвици се соочуваат развивачите и интеграторите на веб-апликации секој ден?

Ако си ги поставувате овие прашања, тогаш овој курс е за вас.

Тестирањето на пенетрација е популарен метод за евалуација за организации кои треба да ги тестираат своите веб-страници и апликации против напади.

Експертите за сајбер безбедност ја преземаат улогата на напаѓачи и вршат тестирање на пенетрација за клиентите за да утврдат дали системот е ранлив на напад. За време на овој процес, често се откриваат пропусти и се известуваат до сопственикот на системот. Сопственикот на системот потоа го штити и обезбедува нивниот систем од надворешни напади.

Во овој курс, ќе научите како да извршите тест за пенетрација на веб-апликации од А до Ш!

Вашите одговорности вклучуваат идентификување на ранливости во веб-апликацијата на клиентот и развивање ефективни контрамерки во соработка со клиентот според процедурите на професионален тестер за пенетрација. Се запознаваме со околината во која работи веб апликацијата, ја анализираме нејзината содржина и однесување. Оваа прелиминарна работа ќе ни овозможи да ги идентификуваме слабостите на веб апликацијата и да ги сумираме конечните резултати во јасна и концизна форма.

Дали сте подготвени да се приклучите на светот на откривање упади на веб?

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→

READ  Основи на Google Meet