Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Здраво и добредојде на овој курс за „Excel“. Како внимателен корисник на пакетот софтвер на Microsoft, ви предлагам да откриете и/или повторно да откриете анализа на податоци со „Excel“. Дизајнирана за целата публика, оваа анализа е навистина достапна за секого и чекор по чекор ќе ви даде самодоверба додека напредувате.

Ви посакувам многу убаво патување.

Користејќи табела со почетни податоци (достапна за преземање), предлагам да научите, во овој курс, да ...:

· на земја проект за анализа на податоци (за повеќекратна употреба во медиум за преземање)

· работа со вистински пример податоци

· suivre неколку чекори чекор по чекор4 различни техники)

· Пресметај дескриптивна статистика (средна вредност, медијана, макс, мин + функцијата „Единствена“.)

· работодавачот истражувачка анализа на податоци во „Excel“ (AED)

· анализира со понапредни формули (логички функции)

· постигне целосен синтетички извештај (динамичен)

· подготви et utiliser Табели на Excel

READ  Развијте ја својата интеркултурна интелигенција