Вработените ќе треба да се подготват да се вратат во канцеларијата. Од среда, 9 јуни, датум на третата фаза на деконфинирање, 100% теле-работа повеќе нема да биде норма, според нацрт новиот здравствен протокол испратен во средата вечер до социјалните партнери и за кој ќе се дискутира следниот понеделник на видеоконференција со министерот ду Травајл, Елизабет Борн.

Здравствената криза бара, телекомуникациската работа пет дена во неделата, од крајот на октомври 2020 година, стана задолжителна за активности што можат да се вршат целосно од далечина. Од почетокот на јануари се толерираше враќањето на страницата еден ден во неделата. Од 9 јуни, правилата ќе бидат дополнително олабавени. „Ние им враќаме на работодавците и на вработените за да утврдиме број на соодветни денови, но не станува збор за откажување од теле-работа! Оваа практика останува препорачана за ефикасна борба против пандемијата “, објасни Елизабет Борн во Ле паризиен.

Минимален број денови за телекомуникациска работа за кои треба да се преговара

Новиот здравствен протокол бара од работодавците да постават, „Во рамките на локалниот социјален дијалог“, минимален број на денови на телекомуникациска работа неделно, до

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Станете Менаџер на Заедницата и дајте им нов поттик на вашите проекти