Денес сакавме да ви го олесниме животот одговарајќи директно на прашање што е поставено безброј пати: како успешно да научите јазик ? или е тешко да се научи јазик? или зошто некои го прават тоа…, а други не? Ние откриваме тука 5 клучни фактори за успех во учењето јазик.

Ние им помагаме на луѓето да учат јазици, низ целиот свет, повеќе од 10 години (до денес, во 2020 година). Имавме можност да разговараме со мнозинството од нив и на тој начин да откриеме кои се нивните проблеми и тешкотии. И бидејќи нашата заедница сега обединува повеќе од 10 милиони луѓе, тоа придонесува за повратни информации! Значи, имаме прилично јасна идеја за тоа што работи, а што не во учењето.

Кои се 5-те клучни фактори за успех во учењето странски јазик? 1. Мотивација

Откривме дека луѓето кои се најмотивирани добиваат најдобри резултати и најбрзи. Сакам да мислам дека мотивацијата е како гориво и да научам јазик, патување ...

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Дали имам право да им наметнувам временски слотови на вработените на дневен пакет?